home
reiki
shambhala
sanjeevini
persoonlijke ontwikkeling
de seizoenen
overdenkingen
contact

"Je maakt óf een stap voorwaarts naar persoonlijke groei óf een stap terug naar veiligheid"
-Abraham Maslow

Persoonlijke Ontwikkeling

Veel mensen kampen tegenwoordig met het "is dit alles-gevoel". Zij hebben een leuke baan, een fijn gezin en een mooi huis maar toch ontbreekt er "iets". Je komt dit meestal tegen in twee leeftijdsgroepen, namelijk de 25-30 jarigen en de 50-55 jarigen.

De eerste groep heeft net een huis gekocht en werkt hard aan de carrière. Nu is men op een punt beland dat er een richting gekozen moet worden: wil ik samenwonen of trouwen, wil ik kinderen of nog wat sparen of zal ik toch een eigen bedrijf starten. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes mogelijk dat men rond de dertig soms al in een dip zit. Het bekende "is dit alles-gevoel", zoveel keuzes en toch weet ik het allemaal niet meer, ik zou tevreden moeten zijn maar ik ben het niet.

De tweede groep heeft een leven achter de rug van hard werken, hypotheek aflossen en zorgen dat de kinderen konden studeren. Nu de kinderen het huis uit zijn en het allemaal wat rustiger aan kan denkt men: en wat nu? Dit kan soms wat onrust geven, wat op zich niet vreemd is. Je hebt drukke jaren achter je maar een mens wil toch bezig blijven, zich ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Nu is het tijd voor persoonlijke ontwikkeling, eens echt tijd aan jezelf besteden, voelen wat jij wilt. Eens wat meer de diepte in, een spirituele zoektocht, meer bij jezelf komen.

Door gesprekken krijgt men vaak weer inzicht en zin in de nieuwe levensfase.

Consult

Een consult duurt een uur.