home
reiki
shambhala
sanjeevini
persoonlijke ontwikkeling
de seizoenen
overdenkingen
contact

Reiki

De grondlegger van Reiki is de japanse dr. Mikao Usui. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Het wordt in de westerse wereld vooral gezien als een behandelmethode. Reiki valt onder de alternatieve geneeswijzen. Door middel van handoplegging wordt helende energie doorgegeven aan de cliënt. De Reikibehandelaar werkt niet met eigen krachten maar fungeert als kanaal om de Reiki-energie door te geven.

Een Reikibehandeling geeft energie, ontspanning, soms emotionele ontlading en versnelt genezingsprocessen. Door Reiki wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt gestimuleerd. Reiki kan bij iedere kwaal ondersteunend werken.

Er zijn drie graden of inwijdingen in Reiki. De eerste graad maakt het mogelijk jezelf en anderen te helen. De tweede graad stelt je in staat helende energie te sturen naar mensen of dieren die ver weg zijn. Je ontvangt symbolen en leert hoe je deze kunt gebruiken om dit mogelijk te maken, ook voel je de energie sterker dan bij de eerste graad. De derde graad is de master graad, de energie neemt nog meer toe en je leert hoe je anderen kunt inwijden/lesgeven.

Reiki Leefregels

Consult

Ik geef Reikibehandelingen en cursussen. Een Reikibehandeling duurt een uur.

Indien u geïnteresseerd bent in een cursus Reiki, neem gerust contact met mij op.


Let wel: Reiki is geen vervanging voor medicijnen maar een aanvulling.
              Raadpleeg altijd een arts als u ziek bent.